SÓTERÁPIA

 

A Sóbarlang orvosi szempontból

 

A speleoterápiát, azaz a sóbarlangban lévő klíma egészségre kedvező hatását az orvosok is elismerik. E különösen hatékony alternatív terápiát a sóbarlang egyedülálló mikroklímájának köszönhetjük. A DR. VINCENT A 4 ELEM VARÁZSA franchise rendszerű sóbarlang , amely telepíthető formája miatt a páciensek számára már széles körben elérhető lehet. A legfontosabb hatóanyag a nátrium-chlorid (NaCl), melynek száraz aerosolja a sófalakról szabadul fel konvekciós diffúzió során. Az ehhez szolgáló optimális körülményeket az alacsony hőmérséklet (18-24 celsius) és az alacsony páratartalom (a relatív páratartalom 40-60% közötti) biztosítja. A száraz sós levegő nagy mennyiségű negatív töltésű részecskét (6-10 nK/m3) tartalmaz. A sóbarlang levegője allergénektől mentes, baktérium és egyéb mikroorganizmus koncentrációja igen alacsony. Ez igazi felüdülést jelent a szervezetünk immunrendszerének. Ösztönösen mélyebbeket lélegzünk, szinte "harapjuk" a levegőt. Javul az epitheliális csillók működése a légúti nyálkahártyák felületén, normalizálódik a nyálkahártya váladéktermelő működése. Könnyebb a nyálka kiválasztása, javulnak a tüdő felett hallható zörejek, a beteg szó szerint könnyebben lélegzik. A sóbarlang klímájának bakteriosztatikus és baktericid hatása stabilizálja a légúti nyálkahártyák valamint a bőrfelszín normál baktériumflóráját, serkenti a fagocita sejtek működését, növeli a makrofág sejtek számát. Fokozódik szervezetünk a humorális és celluláris védekezőképessége, csökken az össz IgE szint. Mindez eredményesebbé teszi immunrendszerünk működését.

A kliensek a sóbarlangban eltöltött idő alatt élvezik a speleoterápia és a haloterápia (sóval történő gyógyítás) előnyeit: mukolitikus (váladékoldó), antibakteriális,gyulladáscsökkentő, immunrendszer stimuláló (serkentő) és fájdalom csillapító hatását.

Egy oroszországi vizsgálat kapcsán a betegek 97%-ban éreztek javulást idült légcsőhurut és hörgőtágulat esetén, 85%-ban enyhe aszthma bronchiale és 75%-ban súlyos aszthma bronchiale kapcsán. A tüneteik enyhültek, életminőségük javult. A kezelés kapcsán mellékhatások nem jelentkeztek. A sóbarlangot, mint alternatív kezelést jól tolerálták, hatását 6-12 hónap elteltével is egészségük szempontjából pozitívan értékelték.

A sóbarlang egészségre gyakorolt pozitív hatását fénnyel és akusztikus elemekkel fokozzuk, amely lelki, szellemi harmonizáció révén szintén jótékony hatású a testi tünetekre. Valódi relaxációt, rekreációt eredményez.

 

 

A sóbarlangról

A sóbarlang, mint kiegészítő lehetőség a betegség-megelőzésben. A sóbarlang, mint kiegészítő lehetőség a betegség-megelőzésben.

 

Miért szükséges napjainkban telepíthető formátumú, természetes sóbarlang?

 

Az allergiás betegségek napjainkban népbetegségként értelmezhetőek. Előjelzések szerint az elkövetkező 10 évben jelentősen emelkedik az ezzel küszködők száma. Az életminőség szempontjából még egy orvosilag kevésbé súlyos problémának tekinthető szénanátha is igen kellemetlen az ezzel együtt élő embertársaink számára. A betegség súlyosbodhat, kialakulhat az asztma, amely nemcsak az életminőséget, de sajnos az évek számát is kedvezőtlenül befolyásolhatja. A bőrgyógyászati allergiás betegségek száma is növekedést mutat.

tovább olvasom
Dr. Vincent Sómelegedő
A sóbarlang, mint kiegészítő lehetőség a betegség-megelőzésben. A sóbarlang, mint kiegészítő lehetőség a betegség-megelőzésben. A sóbarlang, mint kiegészítő lehetőség a betegség-megelőzésben. A sóbarlang, mint kiegészítő lehetőség a betegség-megelőzésben. A sóbarlang, mint kiegészítő lehetőség a betegség-megelőzésben.
Referenciák
Füzesabony
Füzesabony, Rákóczi út 79.
Sátoraljaújhely
Sátoraljaújhely, Széchenyi tér 1.
Miskolc-Tapolca Aqua Therápia
3519 Miskolc-Tapolca, Pazár István sétány 1.
Tiszaújváros
3580 Tiszaújváros - Gyógyfürdő, Szederkényi út 12.